Сребърната медалистка Мими Христова: Пет секунди не ми стигнаха да спечеля

Снимка: bul-wrestling.org

Изобщо пред мен не е стояла дилемата дали да изляза на финала, макар че треньорите имаха големи притеснения и не искаха да се боря. Това каза сребърната медалистка от европейското по борба в Каспийск (Русия) Мими Христова.

Националката грабна отличието, след като в решителната схватка при 59-килограмовите излезе със сериозна травма в рамото, получена още в първия двубой. Христова имаше и силно кръвотечение от носа, след като пострада на полуфинала.

На финала Христова отстъпи с 4:6 пред Елиф Йешилърмак (Турция).

„Яд ме, защото почти успях да изравня резултата, а някакви си 5 секунди не ми стигнаха да завърша с носенето и да спечеля срещата. За болката изобщо бях забравила. Толкова кръв загубих, че след финала искаха да ми направят преливания. Носът не ме притесняваше, но ръката беше зле, повдигах я едва на 10 сантиметра. Съотборничките ми помагаха да се обличам и събличам. Но явно така е било писано. А иначе туркинята не е извънземна, през март я победих на „Дан Колов“ с 4:0″, заяви Мими Христова.

Във вторник тя ще премине пълни медицински изследвания, за да се види до колко е сериозна травмата и колко време ще отнеме лечението й. В Каспийск Христова спечели четвъртия си медал от голямо първенство при жените.

Националките ще отпътуват от Русия късно тази вечер, веднага след финалите, в които ще излязат рожденичката Тайбе Юсеин (62 кг) и Биляна Дудова (57 кг), която на днешния ден преди година стана европейска шампионка.

„Ще празнуваме по пътя, всичко при нас е в движение“, допълни Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.