Двама българи се класираха в таекуондо сериите на Гран При

Двама български таекуондо атлети са поканени да представят страната ни на най-високия клас турнири – сериите на Гран При.

Високите резултати на Владимир Далаклиев и Калоян Бинев ги изпращат директно в Рим, където двамата ни най- успешни състезатели в олимпийските категории ще премерят сили с първите 31 топсъстезатели в олимпийската ранглиста.

Първите Grand Prix серии ще се проведат в италианската столица от 1 до 3 юни 2018 г. Те са с ранг G4, а високите точки, които носят, оформят класиранията за предстоящите Олимпийски игри в Токио през 2020 година.

Медалистът от световното през 2017 г. – Владимир Далаклиев се нарежда под номер 16 сред най- добрите в света на таекуондо в олимпийската категория – 68кг., а 25-ти е Калоян Бинев, който играе в олимпийската категория – 58 кг.

Невероятен успех за страната е участието на двамата български таекуондисти в предстоящите серии на Grand Prix. Вече 2 години постиженията на родното таекуондо вървят стремглаво нагоре, а поканите към двамата български състезатели на предстоящата надпревара в Рим са поредното доказателство за това.

До момента за участие в престижните турнири са се класирали настоящият треньор на националите ни Теодор Георгиев през 2015 г. и носителят на медал от световното първенство през 2017 – Владимир Далаклиев. Тази година Теодор Георгиев също ще вземе участие в Grand Prix Roma 2018, но този път като треньор на националите ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.