Сестри Стоеви: Фантастично е да си на върха и да видиш националния флаг!

Стефани Стоева и Габриела Стоева постигнаха огромен успех, спечелвайки титлата на двойки жени на европейското първенство по бадминтон в Уелва (Испания). Вторите поставени в схемата българки победиха на финала номер 6 Емили Лефел и Ане Тран (Франция) с 21:12, 21:10 за 43 минути.

В интервю за Badminton Europe след успеха щастливата Габриела Стоева заяви: „Все още не мога да повярвам, че успяхме. От три години опитваме, но все нещо ни липсваше. Преди европейското си казахме, че това е нашата година. Фантастично е да си на върха, да видиш националния флаг.“

„Казахме си, че трябва да сме на 100 процента, да сме фокусирани. Именно това ни донесе победата днес.“, добави сестра ѝ – Стефани.

„Да чуеш българския химн и да видиш българското знаме най-отгоре пред всички други е едно невероятно изживяване!“, написаха българките в профила си във Фейсбук.

„Шампиони сме! Дори и думите не могат да покажат как се чувстваме в този момент. Никога не се отказвай от мечтите си, защото имаш ли сърце и страст те ще станат реалност! Искаме да благодарим на нашия треньор Михаил Попов за невероятната му помощ и че никога не ни остави да се откажем, когато ни беше трудно. На невероятното ни семейство, което винаги е до нас независимо от всичко. На клуба ни IMBC92 за невероятната подкрепа, на нашия физиотерапевт за невероятната помощ тази седмица и едно голямо благодаря на всички вас, които ни подкрепяте и вярвате в нас!“, заявиха още европейските шампионки.

Това е пореден голям успех в кариерата на Стефани Стоева и Габриела Стоева. Те спечелиха сребърните медали на европейския шампионат през 2017 година, а освен това имат златно отличие от Европейските игри през 2015 година.

Българките заемат 12-а позиция в световната ранглиста на двойки в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.