Ансамбълът е отбор №1 за месец февруари

 

Ансамбълът по художествена гимнастика получи наградата за отбор на месец февруари в анкетата на „Пресклуб България“. Грациите ни получиха 11 гласа от спортните редакции.

На второ място със 7 гласа е националният отбор по бокс за жени. За отбора по художествена гимнастика това е 19-а победа от началото на анкетата, но в този състав от състезателки печели за втори път след април 2017 година.

Много специалисти изразиха мнение, че в новия си състав този отбор ще надмине постиженията на ансамбъла, който спечели бронзовите медали на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

„Не е една от основните ни цели да изместим предишния ансамбъл. Нашата цел е всеки път да сме по-добри. С трудолюбието и усърдието, което те влагат на тренировки всеки ден мисля, че ще успеем“, каза още Весела Димитрова.

Гимнастичките заявиха, че се чувстват добре и харесват много новите си две композиции.

„След Световната купа имахме една седмица за възстановяване“, каза Елена Бинева.

„Чувствам се добре, тренираме на облекчен режим“, добави Лаура Траатс.

„Много благодарим и се радваме за наградата. Двете съчетания са много различно, носят различна емоция и не можем да кажем кое от тях ни харесва повече. Ние в никакъв случай не се чувстваме като звезди. Миналата година не знаехме какво да участваме, а сега очакванията към нас са по-големи, но това не ни тежи. Имаме треньори, които ни държат здраво стъпили на земята“, заяви капитанът Симона Дянкова.

Весела Димитрова каза също, че композициите ще бъдат отработени на много високо ниво за световното първенство през септември и не е изненадана от конкуренцията този сезон.

„Тренираме тези съчетания четири месеца. След още четири, до световното първенство в София през септември, ще бъдем на много добро ниво. Вече няма елемент, който да ги затруднява технически, след това е въпрос на психика. Композициите ще останат същите до първенството в София, след което ще ги сменим. Няма изненада от конкуренцията. С новия правилник борбата за медалите ще бъде жестока. Италия, Русия, Япония, Украйна имат силни композиции. Всички отбори ще се готвят сериозно за световното първенство“, допълни Димитрова.

Гимнастичките ни ще участват на турнира в Гуадалахара (Испания) на 9-10 май, тъй като в същата зала ще се проведе европейското първенство в началото на месец юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.