Пламен Константинов и „Локомотив“ продължават напред в Шампионската лига

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов и неговият тим „Локомотив“ (Новосибирск) се класираха сред най-добрите шест на най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига.

След 0-3 в първия двубой срещу „Нолико“ (Маасейк), вчера руският гранд спечели у дома реванша с 3-1 (25-18, 25-22, 19-25, 26-24) и с 15-12 в „златния“ гейм.

Най-резултатен за победителите стана Маркус Нилсон с 20 точки, а 18 добави Сергей Савин. За гостите Себастиян Гевер приключи с 26 .

„Не е лесно да играеш, когато знаеш, че нямаш право на грешка. Трудно е, когато трябва не само да спечелиш, но и да го направиш категорично, особено в Шампионската лига, където нивото е много високо. Казах на моите момчета, че на първо място дължим на феновете си да спечелим този мач, след отпадането ни на 1/4-финалите в първенство на Русия. Не трябва да забравяме, че в Шампионската лига ние представяме не само града и клуба, но и Русия. Именно затова нашата победа днес (б.а. вчера) има двойно значение“, заяви след срещата Пламен Константинов.

Така в следващия етап „Локомотив“ ще играе срещу „Сър Сейфти Конад“ (Перуджа).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.