Започват безплатни тренировки за полумаратона в София

Организаторите на първия самостоятелен полумаратон в София предвиждат серия от събития, с които целят да помогнат за подготовката на участниците. „Кауфланд София полумаратон“ ще се проведе в столицата на 13 май.

В рамките на шест седмици ще се проведат безплатни тренировки с отворен достъп, без предварително записване или други изисквания.

Първата тренировка ще се състои тази неделя (25 март) от 10.00 до 11.00 часа на паркинга на магазин „Кауфланд“ на бул. „Тотлебен“ (на ъгъла с бул. „Княз Борис III“) в София. Тя ще включва загрявка, бегови упражнения, бягане по алеята на бул. „Княз Борис III“ и разтягане.

Заниманията ще бъдат водени от професионални треньори по лека атлетика. Организаторите от клуб „Бегач“ поясняват, че груповите занимания имат за цел не само да подготвят участниците за състезанието, но и да повишат спортната им култура и да популяризират активния начин на живот.

„Тренировката е подходяща за опитни бегачи, за хора, които спортуват един-два пъти седмично, но и за напълно начинаещи. В нея ще бъдат предвидени и специални занимания за деца. По този начин ще бъде предоставена възможност на родителите да отделят време за спорт в неделния ден заедно с децата си под наставничеството на професионални треньори и напълно безплатно“, съобщават от клуб „Бегач“.

Регистрацията за събитието тече на https://sofiahalfmarathon.com/). В дните до края на март може да се възползвате от промоционална цена, започваща от 9 лв. за най-късата дистанция от 5 км, 29 лв. за 10 км и 39 лв. за класическия полумаратон от 21,1 км.

В програмата влиза и състезанието RUN 4 EU, където безплатно ще могат да се включат ученици от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.