България с 12 боксьори на европейското в Румъния

Даниел Асенов Снимка: БФБ

България ще бъде представена от 12 състезатели на Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 г., което започва на 24 март в румънския град Търгу Юй.

Треньорите при мъжете Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев ще разчитат на 7 боксьори, сред които са двамата братя Асенови – Даниел и Боян, както и дебютиралите преди няколко дни в WSB сериите Кирил Русинов и Благой Найденов.

Даниел Асенов ще защитава титлата си до 22 г., спечелена миналата година в Браила (Рум), след като се възстанови от контузията в ръката, заради която не участва на “Странджа“. Ако стигне до златото, той ще прибави пета европейска титла в кариерата си.

През 2013 г. Тайсъна за пръв път стана шампион на Стария континент, но при юношите в кат. до 49 кг в Анапа (Рус). През 2015 г. той за пръв път триумфира при мъжете в кат. до 52 кг от първенството в Самоков. През 2017 г. освен титлата от Браила, Асенов спечели и тази при мъжете от шампионата в Харков (Укр) през юни.

Първи титла при жените пък ще търси трикратната ни европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова. След като направи опит да качи категорията и боксира при 51-килограмовите на турнира “Странджа“, сега тя се завръща в обичайната си теглова група – до 48 кг.

Всички наши участници са в Румъния още от 15 март, където участват в международен лагер и провеждат спаринги с чужди отбори.

Ето и съставите на двата отбора:
Мъже
52 кг – Даниел Асенов
56 кг – Боян Асенов
60 кг – Кирил Русинов
69 кг – Роберт Чамасанян
81 кг – Благой Найденов
91 кг – Иван Мечков
+91 кг – Александър Георгиев

Треньори: Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев

Жени
48 кг – Еми-Мари Тодорова
54 кг – Розалия Пайчева
57 кг – Пламена Иванова
60 кг – Аслъхан Мехмедова
64 кг – Мелис Йонузова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.