Красимир Анев с 13-о място в спринта на Световната купа в Контиолахти

 

Красимир Анев

Руснакът Антон Шипулин спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в Контиолахти, Финландия. Красимир Анев направи отлично състезание, като не допусна нито една грешка и завърши на 13-о място и така се представи най-добре от четиримата българи, застанали на старт.

30-годишният Шипулин също не допусна нито една грешка при десетте си изстрела и финишира за 23:51.6 минути, като така си осигури единадесета победа в кариерата в стартовете за Световната купа. Втори приключи латвиецът Андрейс Растрогуйевс, който изостана само с 5.7 секунди от Шипулин, докато челната тройка бе допълнена от французина Кентин Фийон Майе, останал на 14.5 секунди от златото.

С най-предно класиране от състезателите, допуснали грешка на при стрелбата, завърши норвежецът Йоханес Тингнес Бьо, който допусна два пропуска и с пасив от 18.3 секунди се нареди четвърти.

Челната шестица бе допълнена от Арнд Пфайфер и Ерик Лесер, които сбъркаха по един патрон и това ги прати на 27.8 и 29.5 секунди съответно зад победителя Шипулин.

Освен Анев, който завърши точно зад легендата на биатлона Оле Ейнар Бьорндален, място в топ 30 намери и Владимир Илиев. Илиев направи два грешни изстрела и с изоставане от 1:08.3 минути приключи на 25-о място.

Другите двама българи на старта – Димитър Герджиков и Антон Синапов останаха на 49-о и 92-ро място. Герджиков направи по една грешка и на двете си стрелби и изостана на 1:49.4 минути от

Шипулин, докато Синапов завъртя четири допълнителни обиколки и с тях изостана на 3:11.7 минути.

Състезанието завършиха точно 100 състезатели.

Водачът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад от Франция не стартира, тъй като се оплаква стомашни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.