Без Невяна Владинова на Световната купа в София

Невяна Владинова

Невяна Владинова ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика в София, стана ясно след като бяха публикувани поименните заявки на участничките в надпреварата. Състезанието ще бъде от 30 март до 1 април в зала „Арена Армеец“.

Капитанът на националният ни отбор (индивидуално) в момента лекува контузия на глезена и все още не е напълно възстановена. Това е и причината Владинова да не бъде заявена за участие в състезанието.

Целта на ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика и на треньорския щаб е най-добрата ни гимнастичка да бъде съхранена за най-важния и отговорен старт тази година – Световното първенство, на което сме домакини през септември.

Така в първата от четирите Световни купи от категория „World Cup“ България ще бъде представена от Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Интересът към състезанието в София е огромен. Световният елит пристига у нас, за да направи генерална репетиция за шампионата на планетата. С оглед на броя на участничките, на практика България ще бъде домакин на две световни първенства. Според поименните заявки за отличията в индивидуалната надпревара ще се борят 57 гимнастички от 34 държави.

Русия пристига с „тежката“ си артилерия – сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е заявила Алина Харнаско и Катерина Халхина, Украйна е в състав – Влада Николченко и Олена Диатченко. Израел ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия са заявени Милена Балдасари и Александра Ажурджукулезе.

Интересен факт е, че като треньор на индийската гимнастичка Мегхана Гундлапали е заявена Варвара Филиу, която доскоро беше най-добрата гръцка състезателката по художествена гимнастика, чиято майка е българка.

При ансамблите борбата за медалите също ще е убийствена. Всички основни конкуренти на нашите Симона Дянкова, Елина Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс пристигат в София. Сред заявените 19 ансамбъла са тимовете на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Корея. Петорката на Израел също ще вземе участие, като треньор на отбора е записана бившата национална състезателка Рахел Вигдорчик (участничка на ОИ в Пекин през 2008 и на СП в Мие година по-късно).

В заявките отново фигурира състава на Германия, воден от Нешка Робева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.