Без Невяна Владинова на Световната купа в София

Невяна Владинова

Невяна Владинова ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика в София, стана ясно след като бяха публикувани поименните заявки на участничките в надпреварата. Състезанието ще бъде от 30 март до 1 април в зала „Арена Армеец“.

Капитанът на националният ни отбор (индивидуално) в момента лекува контузия на глезена и все още не е напълно възстановена. Това е и причината Владинова да не бъде заявена за участие в състезанието.

Целта на ръководството на Българската федерация по художествена гимнастика и на треньорския щаб е най-добрата ни гимнастичка да бъде съхранена за най-важния и отговорен старт тази година – Световното първенство, на което сме домакини през септември.

Така в първата от четирите Световни купи от категория „World Cup“ България ще бъде представена от Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Интересът към състезанието в София е огромен. Световният елит пристига у нас, за да направи генерална репетиция за шампионата на планетата. С оглед на броя на участничките, на практика България ще бъде домакин на две световни първенства. Според поименните заявки за отличията в индивидуалната надпревара ще се борят 57 гимнастички от 34 държави.

Русия пристига с „тежката“ си артилерия – сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е заявила Алина Харнаско и Катерина Халхина, Украйна е в състав – Влада Николченко и Олена Диатченко. Израел ще бъде представен от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия са заявени Милена Балдасари и Александра Ажурджукулезе.

Интересен факт е, че като треньор на индийската гимнастичка Мегхана Гундлапали е заявена Варвара Филиу, която доскоро беше най-добрата гръцка състезателката по художествена гимнастика, чиято майка е българка.

При ансамблите борбата за медалите също ще е убийствена. Всички основни конкуренти на нашите Симона Дянкова, Елина Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс пристигат в София. Сред заявените 19 ансамбъла са тимовете на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Корея. Петорката на Израел също ще вземе участие, като треньор на отбора е записана бившата национална състезателка Рахел Вигдорчик (участничка на ОИ в Пекин през 2008 и на СП в Мие година по-късно).

В заявките отново фигурира състава на Германия, воден от Нешка Робева.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.