Фуркад донесе златото за Франция в смесената щафета

Изключителен последен пост на Мартен Фуркад спечели златните медали за „петлите“ в смесената щафета в ПьонгЧанг 2018.

Френската щафета в състав Марен Дорен Абер, Анаис Бескон, Симон Дестьо и Мартен Фуркад завърши с време 1:08:34.3 със само четири допълнителни патрона.

На второ място с 11 допълнителни патрона и наказателна обиколка финишира Норвегия (Марте Олсбу, Тирил Екхоф, Йоханес Тингес Бьо и Емил Хегле Свендсен) на 20.9 сек от победителите, а с бронза се окичи Италия (Лиза Витоци, Доротеа Вийрер, Лукас Хофер и Доминк Виндиш) на +26.9 сек, използвайки седем допълнителни патрона при стрелбата.

Отборът на Германия остана четвърти. Във финалния спринт между Доминк Виндиш и Арнд Пайфер, италианецът не много спортменски премина в коридора на немеца и финишира трети.

За сметка на това, Фуркад повали и 10-те си мишени и с изключително бързо бегово време не остави шансове на конкуренцията. Това е трета олимпийска титла от Пьонгчанг за Фуркад, който преди това спечели злата в преследването и масовия старт.

Българският отбор в състав Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Красимир Анев и Владимир Илиев без допуснати грешки и с 11 допълнителни патрона в средата завърши на предпоследното 17-о място от общо 18 завършили отбора на 3:57.4 минути изоставане.

Тимовете на Литва и Словакия отпаднаха, след като бяха затворени с обиколка.

До края на Игрите в Пьонгчанг от програмата в биатлона остава да наблюдаваме само традиционните щафети. Тази при дамите на 4х6 км е в четвъртък (22-ри), а мъжката на 4х7.5 км ще бъде в петък (23-ти).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.