Владимир Илиев и Красимир Анев в Топ 25 на игрите в Пьончан

Владимир Илиев

Владимир Илиев и Красимир Анев се класираха в Топ 25 на индивидуалното състезание на 20 км в биатлона на олимпийските игри в Пьончан.

Илиев зае 19-о място с три грешки в стрелбата и изоставане на 2:22.1 мин от шампиона Йоханес Тингес Бьо. Това класиране е най-доброто за Владо на олимпийски игри.

Красимир Анев с една грешка в стрелбата финишира 25-и. За самоковеца това е изравнено най-добро класиране на олимпиади, след като зае същото място и на игрите във Ванкувър преди 8 години.

От другите българи Димитър Герджиков (с три грешки в стрелбата) е 42-ти, а Антон Синапов 68-и (с пет пропуснати мишени).

Йоханес Тингес Бьо спечели първа олимпийска титла в кариерата си. 24-годишният норвежец финишира за 48:03.8 минути, допускайки две грешки при стрелбата.

Словенецът Яков Фак спечели сребърния медал без пропуск, оставайки на 5.5 сек от победителя. Също без грешка, бронзът остана за Доминик Ландертингер от Австрия на изоставане от 14.2 от Бьо.

Олимпийският шампион в преследването отпреди два дни Мартен Фуркад остана на извън медалите, финиширайки пети с две грешки на 42.4 сек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.