Красимир Анев: Надявам да се възстановя за индивидуалното състезание

Красимир Анев бе най-добре представилият се наш биатлонист и във втория старт на Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Анев завърши 45-и с пет грешки в стрелбата, на повече от пет минути зад победителя Мартен Фуркад, който защити златото си от Сочи 2014. Веднага след него финишира Владимир Илиев, който пропусна седем мишени, а с осем грешки на огневия рубеж Антон Синапов завърши на последното 60- място.

„Всичко започна добре на легнал. На прав започнах да чувствам голяма умора, но не това беше причината за грешките. Просто ги изпуснах. Имаше вятър, с който не успях да се справя.

Има два дни, в които се надявам да се възстановя за индивидуалното състезание. Имаме масажист, който помага“, каза Анев пред пратеника на БНТ в Пьонгчанг.

След вчерашния спринт Краси бе доста афектиран от 37-ото си място и заяви, че нации като България участват на Олимпийските игри, за да могат големите да изпъкват и да има кого да бият. Но днес пое вината върху себе си.

„И двата пропуснати изстрела от вчера са по моя вина, след като направихме анализа с треньора. Оказа се, че причината за грешката на легналия е по-силно дръпнат спусък, затова е изпуснат. На правия прибързах. И двете са изцяло по моя вина.“

Завършилият последен Тони Синапов сподели, че е разочарован от представянето си.

„Да, разочарован съм, особено от втората част на състезанието. От прав не ми се получиха нещата. Понякога, когато много желаеш да се получи, в крайна сметка не се получава.

Утрешният старт е твърде близко, няма да можем да подобрим кой знае какво, може би леки корекции в стрелбата. Днес успях да се справя с по-фината стрелба на легнал, но съм разочарован от правия.

Олимпиадата е по-различно състезание. Усеща се напрежението. Различно е, защото всички погледи са към Олимпиадата и е по-трудно от спортистите.

Днес се чувствах добре, имах чувството, че съм много по-бърз от вчера. Всичко вървеше добре, докато не направих грешките от положение прав.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.