Българското участие на олимпиадата в неделя


Във втория ден на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг ще има солидно българско присъствие. В ранните часове на неделя дебют на най-големия форум за бели спортове ще направят двамата ни състезатели в алпийските ски – Алберт Попов и Камен Златков. Те ще участват в спускането при мъжете.

Преди няколко дни 20-годишният Попов спечели бронзов медал в гигантския слалом на световното първенство за младежи в Давос, Швейцария.

В 8:15 ч. Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов ще премерят сили с най-добрите в ски бягането. Първият ми старт ще бъде в дисциплината скиатлон.

В 11:50 ч. единственият ни представител в олимпийския турнир по спускане с шейни – Павел Ангелов, ще излезе на улея за 3 и 4 манш. След първите два манша той заема временното 36-о място в класирането.

В 13:15 ч. е ред на големите ни надежди за силно представяне в биатлона. Четирима българи имат право да участват в спринта на 10 км.

В състава ни са Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Михаил Клечоров, като непосредствено преди старта един от тях ще отпадне.

Ето и ориентировъчните часове, в които започват състезанията с българско участие:

04:00 ч. – Алберт Попов, Камен Златков (ски алпийски дисциплини) – спускане

08:15 ч. – Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов (ски бягане) – скиатлон

11:50 ч. – Павел Ангелов (спускане с шейни) – 3 и 4 манш

13:15 ч. – Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Михаил Клечоров (биатлон) – спринт 10 км

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.