Сестри Стоеви ще се състезават за клуба в Пазарджик

Снимка: Facebook/Stoeva Sisters

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви вече са състезателки на „Бадминтон скуош клуб“ в Пазарджик. Това бе обявено от кмета на града Тодор Попов на специална пресконференция. Сестрите са на 12 място в световната ранглиста, а на европейското първенство в Дания станаха вицешампиони.

„Привличаме две от най-успешните български спортистки в света на спорта. Искаме да покажем на младите спортисти, че успехът е възможен – каза кметът Попов. – Привличането на най-успешните български бадминтонистки е щрих от амбициозната програма на общината за развитие на спорта и доказателство, че в нея няма да бъдат включвани само най-популярните спортове“

„Щастливи сме да бъдем част от състава на пазарджишкия клуб“, казаха Стефани и Габриела. Те благодариха за доверието и изразиха надежда много скоро Пазарджик да се гордее с техните спортни успехи.

Треньорът на клуба Неделчо Кисов също благодари на двете сестри. Той изказа благодарност и на Ренета Камберова, която, по думите му, е имала важна заслуга за привличането на момичетата, и на ръководството на Общината за оказаната подкрепа.

Стефани и Габриела Стоеви ще представляват Пазарджик в трите дисциплини на държавното първенство по бадминтон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.