Григор Димитров и грациите от ансамбъла сред отличените в „Нощта на шампионите“

Снимка: БФХГ

Тенисистът Григор Димитров и състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика бяха сред отличените на годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на

България за изминалата 2017 година „Нощта на шампионите“. Организатори на събитието бяха Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта.

Отличените в отделните категории получиха парични премии на стойност 215 хиляди лева, осигурени от Българския спортен тотализатор, който отделя 1/3 от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през тази година сумата възлиза на близо 28 милиона лева.

„Спортист на България“ за 2017 година стана Григор Димитров, който беше отличен заедно с неговия личен треньор Дани Валверду.

В категорията „Отбор на България“ паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Със същата сума беше наградена и тяхната треньорка

Весела Димитрова, която стана „Треньор на България“ за 2017 година.

В категорията „Спортист с увреждания на България“ с 10 000 лeвa беше награден Ружди Ружди, а неговият личен треньор Радостин Тодоров получи чек за 5 000 лeвa.

На церемонията бяха дадени парични премии и за млади спортисти на възраст до 14, 18 и 23 години и техните треньори. Младият шампион по таекуон-до Александър Джорджев и неговият треньор получиха по 5 000 лeвa.

В категорията „Млад спортист на България до 18 години“ олимпийският шампион по плуване Антъни Иванов взе парична премия от 10 000 лева, а треньорът му – 5 000 лева.

„Млад спортист на България до 23 години“ за пореден път стана боксьорът Даниел Асенов, който получи чек за 10 000 лева, а неговият треньор – чек за 5 000 лева.

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетния орден „Венец на победителя“ на шест значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт.

За своите юбилеи и кръгли годишнини през 2017 г. с почетен знак „Венец на победителя“ бяха наградени една от легендите на футбола в България – Христо Бонев, най-голямата звезда на българския кану-каяк

Николай Бухалов, бившият футболен национал Йордан Лечков, скиорът Иван Лебанов, легендарният шампион по борба Петър Киров, както и алпинистът Методи Савов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.