Владимир Зографски: Искам да се представя достойно на олимпиадата

Ски скачачът Владимир Зографски замина за ПьонгЧанг. Той отпътува за зимните олимпийски игри в компанията на словенския си треньор Матиаш Зупан.

Зографски ще даде старт на българското представяне в Южна Корея. Той ще участва в квалификациите на малка шанца в четвъртък, ден преди официалното откриване на ПьонгЧанг 2018.

„Чувствам се спокоен. Целта им е да подобря класирането си от миналите игри в Сочи. Вече съм с повече натрупан опит, а и сякаш сега върху раменете ми няма онези свръх очаквания от преди 4 години. Искам да направя едно достойно представяне. От сезона не съм много доволен, защото съм способен на повече. Тествахме и променихме много неща, екипировка и сега сме готови за един добър резултат в ПьонгЧанг. Шанцата там ми е позната, скачал съм на нея,“ каза Зографски преди отпътуването си.

„Влади записва прогрес с всеки изминал ден. В тренировките има скокове сред първите 20-30, остава сега да потвърди този напредък на игрите. Искам да е ясно, че тези олимпийски игри са просто един етап в развитието на Зографски. Той много млад, тепърва има да израства и да подобрява резултатите си. Вярвам, че в него има огромен потенциал,“ заяви наставникът Матиаш Зупан.

От 1 юни миналата година Зографски работи с новия си треньор, който е сребърен медалист в отборния ски скок от игрите в Калгари 1988.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.