Тихомир Иванов стана държавен шампион с изравнен личен рекорд

Снимка: Инстаграм

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи златния медал на Тихомир Иванов, който спечели държавната титла в скока на височина с изравнен личен рекорд в зала 228 см.

Стартът в изцяло реновираната „Асикс Арена” е първи за Иванов след финала на Световното първенство по лека атлетика в Лондон през лятото, в който се отказа заради контузия, като преди това си направи личен рекорд на открито в квалификациите с 231 см.

Треньорът на Тихомир – Георги Гетов увери, че Иванов вече е напълно здрав и не изпитва болки. Доказа го и самото състезание, в което плевенчанинът преодоля уверено всички височини без грешка, за да спре с три фаула на 230 см.

Резултатът на Тихомир от 228 см почти сигурно ще му осигури участие на Световното първенство в зала в Бирмингам в началото на март. На второ място в класирането завърши братът на Тихомир – Михаил Иванов, който преодоля 205 см, а трети остана Милко Гемеджиев със 195 см.

След резултатите си от уикенда, в Бирмингам почти сигурно ще бъдат шампионката в тласкането на гюле Радослава Мавродиева (17.81 м) и победителят в тройния скок Момчил Караилиев (16,69 м).

Красен Кралев, който изгледа и двата дни от държавния шампионат, връчи медалите и на призьорите в бягането на 800 м при жените. В него на първо място се нареди Паулина Тодорова, пред шампионката от събота на 1500 м 18-годишната Силвия Георгиева и Виктория Георгиева. Призьорките на 60 м с препятствия – Елена Митева, Ива Александрова и Никол Андонова също получиха отличията си от министъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.