Ясни са съставите на България за европейското по бадминтон в Казан

Шест състезателки са включени в националния отбор на България за жени за европейското отборно първенство по бадминтон. Надпреварата ще се проведе от 13 до 18 февруари в руския град Казан.

В женския тим са Стефани Стоева, Габриела Стоева, Линда Зечири, Мария Мицова, Мария Делчева и Димитрия Попстойкова. Старши треньор на отбора е Михаил Попов. България е в група 5 на турнира заедно с Франция, Беларус и Гренландия.

Българките стартират с мач срещу Франция на 13 февруари. Женският тим на България има два медала от европейски отборни първенства – сребро през 2016 година и бронз през 2014-а.

При мъжете на шампионата ще участват Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Иван Панев и Пейо Бойчинов, който е играящ треньор. Мъжкият тим на България е в група 4 с отборите на Русия, Испания и Белгия. Мениджър на националите в Казан ще бъде спортният директор на БФБадминтон Орлин Цветанов.

Целта пред женския тим е достигане до финал, а при мъжете – призово класиране. Българската делегация ще пътува за Казан на 11 февруари. Националите ще проведат два лагер-сбора преди шампионата. Първият е от 16 до 21 януари, а вторият – от 1 до 10 февруари в зала „Европа“ в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.