Георги Аврамчев: Вярвам, че Антъни може да вземе медал от европейското за мъже

Антъни Иванов

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев бе гост в „Арена спорт“ по БНТ HD. Той си пожела през 2018-а страната ни да спечели медал от Европейското първенство по плуване за мъже.

„Пожелавам си медал от Европейското първенство по плуване за мъже. Постижимо е. Самият състезател, от който го очакваме – Антъни Иванов, каза, че вече говорим за медал, което за мен е много обнадеждаващо и дано постигнем тази цел“, каза Аврамчев.

Антъни вече обяви, че търси подобрение на времената си с поне една секунда.

„Разбира се, че това е постижимо. Плуването познава и по-големи скокове. За Антъни това му е последната година, след това влиза при мъжете. Там ще му бъде значително по-трудно, но той има изключителен талант, много е мотивиран и тренира много усърдно. Талант, съчетан с труд и добър треньор, винаги дава добър резултат. Оптимист съм, че може да се получи това призово място“, добави Георги Аврамчев.

Той е доволен от свършеното през 2017 година.

„За мен 2017-а е една от най-успешните и най-добрите години в плуването от десетилетия насам. Ще спомена само няколко цифри. Бяха подобрени 188 рекорда. Имаме осмо място на финал на Световно първенство при мъжете – от Антъни в Будапеща. Имаме сребърен медал от Световното за младежи – пак на Антъни. Имаме шесто място на Диана Петкова на Европейското за девойки, 14-о място на Петър Божилов на 1500 метра на Световното за младежи, 14-о място на Айдарски в плуването. От Балканиадата по скокове на вода имаме 7 медала. Общо от „Мултинейшън“ имаме 13 медала, от които 8 златни. От Балканиадата имаме седем медала. В синхронното плуване „комбо“ – 11 място. Това е много-много добра година и благодаря на всички треньори и състезатели, които допринесоха за това добро представяне на родното плуване.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.