Колоездач е спортист на годината в Бургас

Радослав Константинов

Колоездачът Радослав Константинов от клуб Черноморец беше определен за спортист на годината в Бургас. Наградата му беше връчена от кмета Димитър Николов на церемония в спортна зала „Бойчо Брънзов“ в морския град.

Константинов, който е световен шампион на писта, през тази година постави нов национален рекорд в колоезденето. На Държавния личен и отборен шампионат на писта в Пловдив 34-годишният състезател на КК „Черноморец” подобри „брадясало” върхово постижение от 1986 г. в дисциплината 4000 м индивидуално преследване, финиширайки с време 4.36 мин.

Втори в класацията на десетте най-добри спортисти на годината за Бургас се нареди Стоян Копривленски от СК „Самурай“. Pреди две седмици той спечели турнира на претендентите в лека категория „Glory” и получи право да се бие за световната титла в кикбокса.  Трета в класацията е Бояна Иванова от клуб по художествена гимнастика „Черноморец“.

Ето и останалите спортисти от класацията по ред от четвърто до десето място:

Милен Джиналийски от „Джиуджицу полицейски клуб“, Йордан Янков от СК „Интер“ 92, Сияна Базотева от клуб конен спорт „Хан Крум“, Иван Атанасов от „Победа“ – Бургас, Георги и Валентин Братоеви от волейболен клуб „Нефтохимик“, Атанас Божилов СК „Самурай“,а десетото място си поделят Мария Тодорова – борба и Нелина Стоева – лека атлетика.

Тази година за пръв път награди получиха спортисти от 3 различни категории „млад талант“, „спортисти в неравностойно положение“ и „отбор на годината“. Наградените са: Александър Георгиев – плуване, Христо Светломиров от СК „Джавелин“ и Отборът по волейбол на „Нефтохимик“ с треньор Найден Найденов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.