„Марица“ (Пловдив) е отбор №1 за ноември

Волейболистките на „Марица“ (Пловдив) и техният наставник Иван Петков получиха наградите за отбор и треньор на ноември в Пресклуб “България”.

Историческият пробив на момичетата, които с победата си срещу руския Енисей си осигуриха входния билет за груповата фаза на Шампионската лига, им донесе абсолютно мнозинство в допитването сред спортните редакции – 20 гласа. Другите два номинирани отбора – ВК “Левски” и БК “Рилски спортист” – отпаднаха от класацията за месеца. С 19 гласа Иван Петков е безапелационен победител в анкетата за треньор на ноември.

Отборната Купа на победата бе връчена на капитана Радостина Тенева, треньорът си закачи значката “Златен трикольор”. През октомври миналата година ВК Марица и Иван Петков за първи път заслужиха признанието на медиите за номер едно. Тогава отборът стигна до ІІ кръг на Шампионската лига. Сега успехът е по-голям, а с него растат и амбициите.

Да се преборят за второто място и да излязат от групата на Шампионската лига, за да продължат по възходящата линия, сподели след церемонията наставникът Петков. Отборът иска да изпита шампионска радост в Стара Загора като вдигне Купата на България.

“Няма време за радост. С успеха идва много повече работа”, каза старши треньорът на „Марица“. Феновете щедро се отблагодаряват: “Браво, много се гордеем с Вашите успехи”, казват те на волейболистките. Радосвета я спират навсякъде по улиците на Пловдив с тези думи, дори когато не е в спортен екип, похвали се красивата брюнетка.

“Толкова е хубаво, че на последния ни мач имаше 4000 души в залата, което е рекорд”, каза още капитанката.

“Бизнесът също се раздвижва. Все повече фирми имат желание да се рекламират чрез нас”, добави Иван Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.