Льоб се завръща във WRC

Sebastien loeb

Три години след последното си участие във WRC Себастиен Льоб отново ще се присъедини към екипа на Citroen, за да кара в световния шампионат. По първоначален план 43-годишният французин ще участва на рали „Корсика”, „Мексико” и „Каталуня”, като той ще замества Крейг Брийн.

Крис Мийк отново ще бъде водещият пилот на Citroen и ще участва във всички тринайсет старта, докато програмата на Брийн ще включва десет кръга. Халид Ал-Касими ще кара третия автомобил, но само в определени състезания. Стефан Лефевр ще продължи сътрудничеството си със Citroen, но с новата R5 версия на C3 във WRC 2.

Завръщането на Льоб в заводския екип на Citroen не е изненада, след като деветкратният шампион направи няколко теста тази година с новия автомобил на французите. Той можеше да получи и пълен сезон, но Peugeot ще поднови програмата си във WorldRX и ще продължи да разчита на него, а в началото на следващия месец Себ ще стартира отново на рали „Дакар”.

„Усещането в рали спорта не може да се сравни с друго. Толкова исках да карам тези нови WRC автомобили в състезание. Радвам се, че ще мога да го направя с отбора, с който постигнах толкова много успехи”, коментира Льоб в официалното съобщение.

Деветкратният шампион има зад гърба си 78 победи в периода от 2002 до 2013 година. През 2015 г. Себ се върна във WRC на рали „Монте Карло”, като това бе и последното му официално участие в шампионата, посочва ams.

Източник: AMS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.