Антъни Иванов: Целта за догодина е медал от европейското

Антъни Иванов

Антъни Иванов счупи доста рекорди тази година, триумфирайки с бронзов медал на Световното първенство за юноши на 200 метра бътерфлай и стана осми в същата дисциплина на планетарния форум за мъже.

Талантът бе определен за Плувец №1 в България за 2017-а, а и бе поставен като №4 в анкетата за “Спортист на годината”.

“Не очаквах да съм толкова напред. Радвам се, че всички журналисти са ме класирали толкова предна позиция и се надявам догодина да надградим класирането, успехите също. Точно половин час преди награждаването бях във водата, успях да сваля един 30-годишен рекорд. Надявам се в следващите дисциплини да подобря моите постижения, както и още едно, което още не е мое.

Може би най-трудно през годината ми беше на Световното за юноши, тъй като имаше очаквания за медал, напрежение, умора, както и малко несериозност от моя страна между двете световни, но всичко мина както трябва.

Основните ни цели догодина са да спечеля медал от Европейското за мъже август месец. Не знам каква цел ще си поставя за Световното на малък басейн, тъй като малкият басейн не ми е много силен”, каза Плувец №1 за България за 2017 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.