Ансамбълът по художествена гимнастика стана „Отбор на годината“

Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни по художествена гимнастика – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Елена Бинева, спечели приза за най-добър отбор на България за 2017 година.

Момичетата на Весела Димитрова, която пък бе отличена за Треньор на годината, триумфираха в конкуренцията на футболния Лудогорец, волейболния ни национален отбор до 23 години за девойки, женския волейболен отбор на Марица (Пловдив) и националния отбор по волейбол за жени.

През годината ансамбълът ни спечели сребърен медал в многобоя и бронзов на три топки и две въжета на световното първенство в Пезаро.

Момичетата взеха медал и от Световната челъндж купа в Казан – сребро на две въжета и три топки.

Преди това бе грабнаха злато и бронз и от Световната Челъндж купа в Минск.

„За нас е огромна чест да бъдем на тази сцена. Не сме си и представяли, че още тази година ще станем отбор на годината, защото ние едва тази година станахме едно цяло. Искам да благодарим на министъра на спорта за за финансовата и моралната подкрепа, както и на президента на федерацията Илиана Раева. Искаме да благодарим на нашите треньорки и най-вече на човека, който ни направи отбор – нашата треньорка Весела Димитрова. Научихме много през тази година, но имаме още много да учим. Обещавам обаче да продължим да работим неуморно в залата и да продължим да ви радваме с още успехи“, каза капитанът на отбора Симона Дянкова.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.