Мария Петрова: Европа държи най-добрите гимнастички в света

Предстои една добра година за художествената гимнастика, според трикратната ни световна шампионка Мария Петрова. Първо в България ще се проведе световна купа през месец март, което ще бъде като малка мини тренировка за Световното първенство по художествена гимнастика у нас.

Традиционната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе през април в следващите 3 години до Олимпиадата в Токио, като през идната 2018-а, в която приемаме и Световно първенство, столицата ще даде старт на серията от 4 турнира от по-висок ранг.

„Щастлива съм, че България ще приеме цвета на световната художествена гимнастика“, сподели Мария Петрова в „Денят започва“ по БНТ. Преди дни тя беше избрана за президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ).

Петрова беше единствен кандидат за поста и избрана с 47 гласа. Тя заменя на поста Хайде Брунедер (Австрия).

„Изключително съм щастлива, защото това показва високите позиции на българската школа в Европа. Това беше плод на дългогодишен труд. Последните 12 години аз бях член на Техническия комитет, 8 години от които общото събрание ме избира с най-много гласове за вицепрезидент. Видях възможност пред България да застанем на най-високото стъпало в европейската гимнастика. Европа държи най-добрите гимнастички в света“, добави Мария Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.