Коронясаха София за Европейска столица на спорта през 2018 г.


С тържествена церемония София беше официално коронясана за Европейска столица на спорта през 2018 година.

Над 400 души в препълнената голяма зала на Европейския парламент в Брюксел избухнаха в аплодисменти в мига, в който представители на Марсилия предадоха на българската столица символичната щафета и знамето, което се развя в ръцете на кмета Йорданка Фандъкова.

До нея бяха трима от най-популярните и обичани български олимпийски шампиони и медалисти, спомогнали българската столица да получи престижната титла – Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев, както и Елен Герджиков – председател на СОС, евродепутатът Андрей Ковачев, общински съветници и други.

Преди това стотиците присъстващи изгледаха двуминутен клип, с който екипът на София 2018 презентира дейността си по инициативата и информира за намеренията си през следващата година, съобщава www.sofia2018.bg.

Видео посланието изтъква основните приоритети на градската управа по отношение на спорта и отбелязва, че най-важната цел на кампанията се съдържа в намерението спортът да достигне до всеки, да обхване многообразието от различни възрастови и социални групи.

„София, един от най-зелените, древни и красиви градове на континента, през 2018 година ще председателства Европейския съюз. За нас е чест, че през същата година градът ще бъде Европейска столица на спорта под мотото „Обичам спорта, обичам София!“, заяви в краткото си приветствие към стотиците присъстващи в залата Йорданка Фандъкова.

„От името на общината и от името на всички жители на българската столица искам да благодаря за голямата чест и да уверя, че София ще бъде една от най-добрите европейски столици на спорта. Поемаме това знаме и отговорността да направим всичко възможно, за да стане нашият град още по-красив, спортен и модерен“, допълни кметът на столицата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.