Пламен Константинов: Трябва да вземем максимален брой победи в групата

Старши треньорът на националният ни отбор за мъже Пламен Константинов коментира жребия за световното по волейбол пред официалния сайт на българската федерация и страницата й във фейсбук.

„За мен жребият е нормален – нито най-добрият, нито най-лошият. Когато става дума за световно първенство, не може да очакваш да ти се паднат слаби отбори. Това, което прави впечатление, е, че в останалите групи има по три изявени тима, докато при нас са 5 с по-изравнени възможности. Но това не означава, че не съм доволен, приемам го какъвто е и започваме да мислим за съперниците. Най-важното е да излезем от групата с възможно повече победи, защото за следващата фаза вече се зачитат и точките срещу отпадналите отбори. Това бе добро решение, което ще повиши качеството на двубоите“, каза Константинов.

Ето и мнението на селекционера за отборите, срещу които ще играем във Варна:

Полша – това е актуалният световен шампион и съм убеден, че ще излезе с най-доброто, с което разполага. На домашното европейско направиха експерименти с млади състезатели и в крайна сметка се провалиха. Догодина ще бъдат максимално мотивирани да се реабилитират пред феновете си.

Иран – с идването на легендарния треньор Хулио Веласко този отбор успя да пробие в световния елит. Фактът, че се задържа там е доказателство за голямото му израстване. Могат да победят всеки.

Финландия – имат европейски стил и добра организация на игра. Традиционно неудобен за нас съперник, който през последните години ни е побеждавал неведнъж. Вярвам обаче, че класата на българския тим е по-висока.

Куба – най-непредсказуемият отбор в групата ни. Никой не знае с какъв състав ще се явят на световното догодина. Практически и те могат да създадат неприятности на абсолютно всеки отбор. Ще бъде интересно.

Пуерто Рико – вероятно изглежда по-скромен спрямо останалите в групата, но не трябва да бъде подценяван. Имат американски стил, а повечето им състезатели играят в колежанското първенство на САЩ или по южноамериканските шампионати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.