Голям интерес към откритата тренировка на грациите в „Арена Армеец“

При голям интерес премина първата открита подиумна тренировка на националния отбор по художествена гимнастика. Събитието се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ като инициатор бе Motorola Bulgaria.

Тренировката започна с приветствие от Владислав Иванов – генерален мениджър на спонсора на централата, към всички гимнастички, треньори и фенове. Той заяви, че е изключително горд, че фирмата, която представлява подкрепя такъв обичан спорт за България и се надява тази инициатива да стане традиция. Иванов също сподели, че Motorola планира един нов и много интересен проект, свързан с художествената гимнастика.

Президентът на българската федерация Илиана Раева също поздрави всички гимнастички, треньорски екипи и почитатели на художествената гимнастика като заяви:

„За пръв път се прави такава тренировка. Идеята е малките деца да могат да се докоснат до своите каки – идоли. Да видят как те тренират, с какво точно се занимават. Това е една уникална инициатива и се надявам да продължи и в бъдеще. Този директен допир с големите шампиони пали искрата у децата. Вярвам, че това ще запали децата. След тренировката те ще могат да се снимат, да поговорят с новите златни момичета. Децата трябва да обичат художествената гимнастика, да живеят с мисълта, че те са актриси и танцьорки. Не искам да изпитват страх, а да могат да се състезават през пълни зали“.

Спонсорът на федерацията Motorola награди за постигнатите отлични резултати и спечелените медали през миналата година Невяна Владинова, Катрин Тасева, гимнастичките от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, както и треньорките Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Илиана Раева заяви, че на този етап е доволна от подготовката на националните отбори индивидуално и ансамбъл за новия сезон.

„Искаме да запазим нашите нови композиции в тайна до последно. В нашия спорт трябва да има и тактика. В момента се отработват елементите. Това са наситени с движения, елементи и много трудност съчетания. На един много добър етап е подготовката, доволна съм от това, което виждам. Момичетата са много щастливи от новия правилник. Вярвам, че сме на правия път“, добави Илиана Раева.

През следващата година България ще бъде домакин на Световна купа в София през април и на световно първенство по художествена гимнастика през септември. Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова също е доволна от подготовката на отбора:

„Децата се раздадоха много в последните месеци. Много трудни съчетания, много по-сложни от миналата година. Новите композиции ще бъдат показани в края на януари и на първото състезание за новата година Гран При в Москва“, коментира Димитрова.

„Тази тренировка е много важна за нас, защото хората, който обичат художествената гимнастика могат да се докоснат до момичетата. Наистина в момента работим по новите програми и на 5 декември имаме оглед. Станаха много сложни съчетания, но правилникът го изисква. Много отговорно е, че предстоят състезания в България. Това означава, че трябва да подобрим класиранията си“, заяви Бранимира Маркова, старши треньор на национален отбор индивидуално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.