Издигнаха Любослав Пенев за президент на БФС

Любослав Пенев ще се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Той ще бъде издигнат от аматьорския футболен клуб Черногорец (Ноевци). Днес представители на инициативния комитет опитаха да внесат писмо с това намерение в централата, но то не беше прието.

Датата 17 ноември, паметна за българския футбол, беше избрана от представителите на Любослав Пенев, за да декларират пред спортната общесвеност намеренията на бившия централен нападател и селекционер на националния ни отбор.

„Ние затова идваме с това писмо, това уведомление – да ги уведомим, че той ще се кандидатира. От негово име идваме и искаме чрез това уведомление да видим кои са клубовете, които имат право на глас“, заяви Ивайло Гроздев, който внесе кандидатурата на Пенев от името на аматьорския клуб.

Според Гроздев подкрепата си за кандидатурата на Пенев за дали хора от Изпълкома на Българския футболен съюз, както и клубове от елита.

„Ние работим от два-три месеца. Имаме подкрепата на много клубове в България“, добави той.

Официално кандидатурата на Пенев ще бъде внесена след обнародването на поканата за конгреса в „Държавен вестник“.

„При честна битка мислим, че всичко ще бъде в полза на господин Пенев“, каза още Гроздев, цитиран от БНТ.

Очаква се от Българския футболен съюз да насрочат дата за конгреса на 9 декември, когато ще има заседание на изпълнителния комитет на централата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.