Футболните национали подкрепиха благотворителна кауза

Васил Божиков

Футболистите от националния отбор, които са на лагер-сбор за приятелската среща със Саудитска Арабия, дариха фланелка с автографи за благотворителен търг в полза на деца с увреден слух.

Мероприятието ще се проведе по време на турнира на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори у нас, на който Българският футболен съюз и президентът Борислав Михайлов са официални партньори.

„Надяваме се, че фланелката ще се продаде на колкото се може по-висока цена, за да бъде подпомогната благородната кауза. Когато има нужда, ние винаги сме насреща“, заяви защитникът на националния отбор Васил Божиков.

На благотворителния търг ще бъдат разиграни екипи, сувенири и други футболни артикули, а събраните средства ще бъдат предоставени на Асоциация на родителите на деца с увреден слух (АРДУС). Надпреварата ще се проведе на терените на „Спортна София“ в Зона Б5 (ул. Българска морава 2) на 11 и 12 ноември. Официалното откриване е на 11 ноември от 12 часа, а финалът е на 12 ноември от 15 часа.

Това е осми традиционен турнир и пети под егидата на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори у нас. Българският футболен съюз осигурява безвъзмездно съдиите, които ще ръководят мачовете от турнира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.