Откриха нова зала за ММА в София

Снимка: Facebook

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков прерязаха лентата на новата зала за ММА на Националния стадион „Васил Левски“.

Национална спортна база ЕАД предостави помещението под наем на федерацията, която му направи цялостен ремонт и го оборудва.

„Изключително доволен съм от това, което виждам. ММА е най-бързо развиващият се спорт в България. Лицензирането на федерацията бе едно от първите неща, които направих в първия си мандат като министър и само за 3 години в нея вече членуват 32 клуба и има картотекирани 670 състезатели, които са завоювали 189 медала от Световни, Европейски и Балкански първенства за всички възрастови групи. Спечелихме 11 отличия на провелото се тази година у нас Европейско първенство за мъже и жени, а в световната ранглиста на международната федерация по ММА сме на второ място от 80 държави. Няма друг спорт, който през първите си три години да е постигнал толкова много“, заяви Кралев.

Министърът допълни, че практикуването на бойни спортове е основно средство за дисциплиниране на младите хора и за борба с агресията сред подрастващите.

„Младежите, които се занимават със спорт и по-специално с бойни спортове се научават на дисциплина, ред и уважение. За това искам да поднеса своите адмирации към дейността на федерацията. Изграждането на такива съоръжения е много важно, защото вече имаме представителни зали за провеждане на състезания, но са необходими повече места за тренировки, където да спортуват бъдещите шампиони“, завърши Кралев.

Президентът на Българската федерация по ММА Станислав Недков също изтъкна, че залата ще бъде едно от местата, където ще се възпитават по-буйните младежи, които да изразходват енергията си в нея.

„Всички изброени от министър Кралев успехи и влизането ни като редовна дисциплина в Национална спортна академия, което даде възможност на много наши състезатели да учат в София, ни провокира да направим тази зала. Така създадохме на всички столични клубове условия за тренировки, защото досега като сирачета обикаляхме от зала в зала. Разполагаме и с нужните специалисти, квалифицирани по изискванията на министерството на младежта и спорта, които ще водят тренировките и ще подпомагат развитието и израстването на състезателите. Благодаря на министър Кралев, който преди три години повярва в нас като ръководство на федерацията, повярва в нашите треньори и състезатели. Повярва, че ще донесем успехи на България и се радвам, че успяваме да изпълним това наше обещание“, заяви Недков.

През следващата седмица националните ни отбори за мъже и жени заминават за участие в Световното първенство в Манама (Бахрейн).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.