Български защитник впечатли френски медии

Васил Божиков с №15 Снимка: REUTERS

Трима са най-високо отличените български футболни национали в мача срещу Франция (0:1) от местното издание „So Foot“. Това са Васил Божиков, Георги Костадинов и Станислав Манолев.

Националите загубиха у дома с минималното 0:1 от „петлите“ в световна квалификация. Изданието поставя оценките си в неподражаем стил, изпълнен с критика и хумор.

Ето как са оценени играчите, които Петър Хубчев пусна срещу „петлите“ в събота вечер:

Пламен Илиев (5,5)
Страхил Попов (5)
Васил Божиков (7)
Николай Бодуров (4,5)
Петър Занев (5)
Георги Костадинов (6)
Симеон Славчев (5)
Тодор Неделев (3)
Станислав Манолев (6,5)
Андрей Гълъбинов (3,5)
Спас Делев (6)

За Божиков, например, „So Foot“ пише, че е бил на висотата на събитието. „От рая на копелетата“* Трифон Иванов може да се гордее. Централният защитник на „Слован“ (Братислава) е твърд титуляр в националния отбор, откакто селекционер е Петър Хубчев.

За Симеон Славчев изданието пише:

„Бутането на Мбапе на тревата във Франция се наказва с лишаване от свобода. С обикновен жълт картон той може да се чувства щастлив. Добър обем на игра, но яростните му викове не бяха достатъчни, за да вкара гол“.

Манолев пък, който вкара лакът на Джибрил Сидибе, е коментиран така: „Много мръсен лакът, за да помоли Сидибе да се успокои, преди да му покаже в пълна степен своята техника“.

Спас Делев пък е определен като „Свещена лисица“. Според медията той е показвал ум и хитрост в опитите си да прокара топката в дълбочина, когато френската отбрана е другаде.

*Думата „salopard“ няма негативен смисъл, пише sportlive.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.