Елица Василева през сълзи: Нямахме подкрепа от треньора Иван Сеферинов (ВИДЕО)

Снимка: CEV

Тежки обвинения и сълзи съпътстваха женския ни национален отбор при прибирането от европейското първенство в Азербайджан и Грузия. Нашите отпаднаха в плейофите за 1/4-финалите след драматично поражение от Германия.

Капитанът на отбора Елица Василева бе доста емоционална на летище „София“. Тя заяви, че тимът ни не е постигнал това, което може, и добави, че ни е липсвало постоянство в играта, за да го постигнем.

„Това не е представянето, което ние заслужаваме. Жал ми е, защото не стигнахме до там, докъдето ни се искаше. Срещу Германия продължихме да не поддържаме едно ниво на игра, както и в предните мачове. Винаги имахме един гейм, който играем отлично, и един, в който показвахме по-слаба игра. Нямахме постоянство и така е трудно да спечелиш дори и срещу съперник като Германия, който на фона на другите отбори е един от по-слабите противници. Малшанс“, каза Василева.

„Колкото и добри индивидуалности да имаме, мачовете, които спечелихме, ги спечелихме, защото играхме като отбор. Отдавна сме заедно и знаем как да играем.“

Василева разкритикува старши треньора на националния отбор Иван Сеферинов.

„Това, което липсва обаче, е някаква помощ. Без подходящи указания от пейката няма как да постигнем нещо. Нямахме подкрепа от треньора Иван Сеферинов. Европейското първенство не е просто един турнир, на който да се бориш за някоя и друга победа. Това е върхов момент за всеки отбор, който се готви цяло лято. Ние без помощ отвън не можем да направим нищо повече. Говоря за една намеса, която би помогнала от пейката. Липсваха ни указания, въпреки че сме доста опитни състезателки. Някои фактори влияят лошо на отбора. Не говоря за Федерацията. Някои неща се изтълкуваха по грешен начин преди да заминем за Европейското. Федерацията е последният проблем на нашия отбор.“

„Досега не сме имали треньор, който да позволи да заминем без медицински лица. Преди мача с Германия повръщах цяла вечер. Христина Русева беше с температура. Треньорът беше се изказал в едно интервю, че сме пропускали тренировки. Не – ние тренирахме. Добре, че в деня, в който имахме проблеми, нямахме мач, а само тренировки. Тренирахме на следобедната тренировка. На другия ден аз единствено не скачах, защото бях немощна и нямах сили. Кондиционният треньор се нае да ни бие инжекции с витамини. Но ние нито сме пропуснали тренировка, нито мач. Това повлия. Не мога да кажа, че на мен ми е повлияло – аз съм професионалист и успях да се стегна. Мисля, че се постарахме максимално, въпреки обсоятелствата.“

„За нас беше изключително странно преди 10 минути, когато чакахме багажите си, треньорът да си тръгне, без да каже дори „чао“ на нито една от нас. Няма как да не съм афектирана. Дадохме всичко от себе си. Мисля, че се представихме достойно. Искам всяка от нас да има самочувствие и да бъде горда от битката, която показа. Не съм говорила с треньора от края на мача с Германия“, добави през сълзи Елица Василева.

Самият Сеферинов отчете, че е очаквал по-добри резултати. „Ако бяхме победили Германия, щяхме да срещнем Азербайджан и да стигнем до полуфиналите. Разочарован съм от разпределителките – в определени моменти не търсеха нападателките, които трябва. Допускаха необясними за мен грешки. Иначе смятам, че имам подкрепата на федерацията и всичко е наред“.

ВИДЕО на цялото изказване на Елица Василева на летище София

Още по темата:

Иван Сеферинов: Приемам критиките на Елица Василева

This article has 1 Comment

  1. Мисля, че оправданията на състезателката е неправилно. Не може да побеждаваш на 14 и 16т. и да сваляш гащ..е без да поемаш лична отговорност и характер. Типично за нашите отбори .Нямат разумни ЛИДЕРИ(Стоичков,Аспарухов,Бухалов(кану),Костадинов(бокс),Нейкова-гребане и други.
    Така е и при мъжете(слабохарактерни), сами се бият. Жалко, за да си ВЕЛИК, трябва характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.