Български победи в Премиер лигата на световното карате

Много добро представяне записаха Андриан Димитров и Садик Садик на завършилия през уикенда в Хале (Гер) турнир от Премиер лигата на световната карате федерация.

В кат. 75 кг. младият Андриан, който е голямата ни надежда за медал на предстоящото Световно първенство в Тенерифе и за участие на Олимпиада 2020 в Токио, извоюва три победи в конкуренцията на 158 участници. Особено впечатляващи бяха успехите му в първия кръг с 4:0 над световния и европейски шампион унгареца Габор Хорспатаки и в третия кръг над германеца Макс Бауер – двукратен европейски шампион и бронзов медалист от световно за младежи. В четвъртия кръг Димитров отстъпи пред представител на Холандия.

До четвърти кръг стигна и Садик Садик в кат. 84 кг, след победи над състезатели от Чехия, Германия и служебно, после каратист от Египет спря българина по пътя към медалите. Останалите ни представители Йордан Кондов и Тервел Цвятков в тежка категория са със загуби в първи кръг.

„Достойно представяне на много силен турнир и трупане на точки в актива за спечелване на визи за Олимпийските игри в Токио през 2020 г., където карате ще направи своя дебют в официалната програма“, заяви Николай Цанев от КК Никон. След 2 седмици е следващата Премиер лига в Истанбул, където България също ще бъде представена в битката за олимпийски квоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.