Илиана Раева: Искам този отбор да работи със същата мотивация

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева бе гост в предаването „Спортна треска“ по БНТ. С нея бе и едно от златните ни момичета от предишния ансамбъл – Християна Тородова. Те коментираха страхотното представяне на момичетата ни на Световното първенство в Пезаро (Италия).

„Тогава, когато сформирахме национален отбор и Весела започна да ги подготвя след предложение от Ина Ананиева, не съм си представяла, че ще има такъв старт този ансамбъл и ще завоюват толкова много медали до Световното първенство. Вече на Световното, разбира се, че очаквах ще играят много силно и ще оставят страхотни впечатления, както и го направиха“, каза Раева.

Запитана за това кой е главният „виновник“ за прекрасните композиции, тя отговори:

„Весела Димитрова. Изборът на музика е нейн, елементите. Всичко е благодарение на нейния изключителен треньорски талант.“

„Вече доста опит имам зад гърба си. Вие знаете, че състезанията са изключително непредвидими. Може да си в отлична спортна форма и просто да не се получат нещата на един такъв голям форум. Искам този отбор да работи със същата мотивация, защото те са безкрайни мотивирани. Имаме много сериозен екип. Аз искам този отбор и екип да работят по този начин и да бъдат толкова мотивирани.“

Християна Тородова сподели как е видяла представянето на отбора от трибуните.

„За мен беше доста емоционално, защото за първи път наблюдавах цялото Световното първенство отстрани. Върнах се назад преди една година, когато изпитахме абсолютна същата емоция, която изпитаха момичетата. Знаех, че има леко напрежение, знаех, че адреналинът е много силен. Надявах се, че те ще успеят да покажат това, което са тренирали, да си изиграят съчетанията. Не съм се съмнявала, че те ще успеят, защото много добре познавам Весела като треньор, Михаела Маевска беше наш капитан, а момичетата са много умни, знаят какво тренират и знаят какво искат да постигнат. Те ще го направят“, заяви Тодорова.

Раева коментира постоянните промени в правилника.

„Тази година преживяхме един пълен абсурд. Правилата се променяха на всяко състояние. Това не е нормално. Това е е добре за спорта. Не е добре за любителите. Един спорт се прави за феновете. Когато феновете не разбират правилата и те се сменят непрекъснато, това влияе на интереса към този спорт. Въпреки че нашите зали са пълни и гимнастиката търпи една еволюция в последните години, това може да изиграе лоша шега“, сподели тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.