Виталий Бутс спечели първия етап от Обиколката на България-юг

Обиколка на България 2017

Виталий Бутс
Photo:

Виталий Бутс спечели първия рекорден като дължина етап от 66-ата колоездачна обиколка на България-Юг. Украинецът измина 235 километра от Елена до Ивайловград за 5.45:49 часа.
На втора позиция е неговият сънародник Андрий Василюк със същото време. Трети се нареди Константин Клименков от Беларус.
На четвърто място е българинът Радослав Константинов, който е с времето на победителя. Друг българин – Николай Михайлов, е седми, на 1:46 минути след Виталий Бутс. Още един българин – Александър Алексиев, е на десето място, на над две минути от днешния лидер.
На шеста позиция в изключително тежкия днешен етап, преминал от Стара планина до Родопите, финишира украинецът Сергей Лагкути, който спечели колоездачната обиколка на България-Север.
В петък зелената фланелка за активност ще бъде облечена от турчина Ферит Шамлъ. За момента трикото за най-добър катерач е притежание на Станислав Башков от Беларус. Най-перспективен млад колоездач до 23 години след първия ден на южната обиколка е аржентинецът Николас Перес.
Състезанието продължава утре със 147-километровия етап от Ивайловград до Стара Загора. Надпреварата завършва в събота в Пловдив. 

Източник: БНТ