Митко Ценов ще представя Балканите в „Мача на гиганти“

 

Митко Ценов

Митко Ценов беше включен в сборния отбор на Балканите по лека атлетика за турнира DecaNation 2017. Ценов е единственият български представител в състава за престижната надпревара, наречена „Мач на гигантите“.

Той ще се състезава в бягането на 2000 метра. Балканската атлетика за трети път бе поканена да участва в турнира. Мачът на гигантите е ежегодно отборно състезание, създадено и организирано от Френската атлетическа федерация. Всеки сезон покани за участие получават 8 от най-изявените национални екипи в света, които се изправят в единоборство в 20 класически дисциплини от леката атлетика.

Тазгодишното издание ще се проведе на 9 септември във френския град Анже. Балканите ще се съревновават с атлетическия елит на Франция, Германия, Италия, Украйна, САЩ, Китай, Япония. Балканският отбор е съставен от шампионите в съответните дисциплини на Балканското първенство за мъже и жени, проведено в Нови Пазар (Сърбия) през месец юли.

Водач на отбора ще бъде Роберт Емиян, който все още държи европейския рекорд на скок дължина (8,86 метра) и миналата седмица бе преизбран за президент на Арменската атлетическа федерация, която е измежду 17-те федерации членки на Балканската организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.