Илиана Раева: Показахме, че сме сред най-силните отбори

Националният ни отбор по художествена гимнастика се завърна в България след силното си представяне на световното първенство в Пезаро. В италианския град ансамбълът ни, за когото това бе дебют на такъв форум, спечели два медала – сребро в многобоя и бронз за съчетанието с топки и въжета, а Невяна Владинова завоюва бронзово отличие на топка.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева е доволна от постигнатия успех. Тя заяви, че сме се утвърдили като една от силите в този красив спорт.

„Много тежко състезание като програма и начин на провеждане. Щастлива съм, че се прибираме с три медала. Фантастичен дебют на ансамбъла и изключително представяне на Невяна Владинова и Катрин Тасева“, каза Раева пред журналисти, цитираната от БТВ.

„Имаше много сериозна конкуренция, но България извоюва името на една от най-силните в спорта. Световното първенство в София е съвсем скоро. Трябва да се направят абсолютно нови съчетания, има върху какво да работим, но сме сред най-силните в света“, допълни тя.

Грациите от ансамбъла са доволни от представянето си, като споделиха, че не се чувстват ощетени от оценките на съдиите.

This article has 1 Comment

  1. БравоПоздравявам треньорката че е успяла ьа позтигне и псижичезка стабилност на момичетата и хъс за игра. Бъдете всички зфрави. Много късмет и прекрасни ъворчески идеи за да продължавате д ни вълнувТе и радвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.