Медал за България от Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Памела Георгиева спечели бронзов медал на греда от Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Въпреки че допусна неточност в изпълнението си тя се справи с напрежението и събра актив от 11.800. Пред нея се наредиха само безспорната номер 1 Даниеле Иполито от Бразилия и представителката на Великобритания Джорджия Фентън.

„Мислех че ще бъда по-спокойна спрямо вълнението от квалификациите, но бях дори още по-притеснена. Въпреки че паднах веднъж от гредата съм доволна, защото показах добри неща. Признавам, че след падането не очаквах, че ще успея да вляза в топ 3 и затова показах разочарование. Радостна съм, че зрителите в залата имаха възможността да видят националния ни флаг как се издига над подиума. Надявам се в бъдеще да печеля отличия и на най-големите състезания в спортната гимнастика“, сподели развълнуваната ни медалистка.

Нейният треньор, Филип Янев, призна че не е очаквал медал от Георгиева, заради здравословните проблеми на Памела и не до там пълноценната подготовка за състезанието.

„Тя претърпя няколко много сериозни травми в последните две години и трудно провеждаше оптимален тренировъчен процес. От 1-2 месеца е сравнително добре, макар че си има своите болежки. Има още какво да изчиства в съчетанието и да добавя по-сложни елементи. Пожелавам й да бъде здрава, защото е боец, разполага и с много здрава психика и вярвам, че има потенциал да се конкурира успешно с най-добрите в спорта“, коментира Янев.

Димитър Димитров пък завърши 7-ми на прескок. Той допусна грешка при първото си изпълнение и беше безупречен при второто, за да направи сбор от 14.025.

Безапелационен шампион на уреда е Игор Радивилов (Украйна) с оценка от 15.000. Зад него се наредиха двама представители на Беларус. Павел Булавски изпревари в спора за сребърния медал Илия Яковлев.

Другият българин във финал – Христос Маринов се класира на четвърто място на халки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.