Медал за България от Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Памела Георгиева спечели бронзов медал на греда от Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Въпреки че допусна неточност в изпълнението си тя се справи с напрежението и събра актив от 11.800. Пред нея се наредиха само безспорната номер 1 Даниеле Иполито от Бразилия и представителката на Великобритания Джорджия Фентън.

„Мислех че ще бъда по-спокойна спрямо вълнението от квалификациите, но бях дори още по-притеснена. Въпреки че паднах веднъж от гредата съм доволна, защото показах добри неща. Признавам, че след падането не очаквах, че ще успея да вляза в топ 3 и затова показах разочарование. Радостна съм, че зрителите в залата имаха възможността да видят националния ни флаг как се издига над подиума. Надявам се в бъдеще да печеля отличия и на най-големите състезания в спортната гимнастика“, сподели развълнуваната ни медалистка.

Нейният треньор, Филип Янев, призна че не е очаквал медал от Георгиева, заради здравословните проблеми на Памела и не до там пълноценната подготовка за състезанието.

„Тя претърпя няколко много сериозни травми в последните две години и трудно провеждаше оптимален тренировъчен процес. От 1-2 месеца е сравнително добре, макар че си има своите болежки. Има още какво да изчиства в съчетанието и да добавя по-сложни елементи. Пожелавам й да бъде здрава, защото е боец, разполага и с много здрава психика и вярвам, че има потенциал да се конкурира успешно с най-добрите в спорта“, коментира Янев.

Димитър Димитров пък завърши 7-ми на прескок. Той допусна грешка при първото си изпълнение и беше безупречен при второто, за да направи сбор от 14.025.

Безапелационен шампион на уреда е Игор Радивилов (Украйна) с оценка от 15.000. Зад него се наредиха двама представители на Беларус. Павел Булавски изпревари в спора за сребърния медал Илия Яковлев.

Другият българин във финал – Христос Маринов се класира на четвърто място на халки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.