Антъни Иванов и треньорът му Николай Вакареев са №1 за юли

Антъни Иванов

Най-добрият български плувец Антъни Иванов и неговият наставник Николай Вакареев получиха наградите за Спортист и Треньор на месец юли. На церемонията присъстваха и генералният секретар на федерацията Таня Богомилова и националният селекционер Кристиян Минковски.

На Световното първенство за мъже в Будапеща, Унгария, 18-годишният Антъни Иванов се класира за финал на 200 м бътерфлай, с което повтори успеха на родната школа отпреди 23 години и това му донесе 15 гласа в анкетата на Пресклуб “България” сред спортните редакции.

На второ място с 3 гласа е световният шампион и рекордьор на гюле за хора с увреждания Ружди Ружди.

Антъни Иванов получи традиционната значка “Златна България” и ваучер от Пампорово АД за луксозен уикенд. Николай Вакареев е първенец сред треньорите с 13 гласа, следван от треньора на ПФК Ботев Пд Николай Киров с 5 гласа.

След връчването на наградите 18-годишният Антъни благодари на журналистите, че са гласували за него. Той сподели, че на второто световно първенство за юноши в САЩ, на което взе бронзов медал преди броени дни, не е бил в най-добрата си форма както в Унгария. Въпреки това не смята, че му е било по-трудно от гледна точка на вътрешното напрежение, което е чувствал.

Треньорът Вакареев подчерта, че основно ще набляга на бързината при обръщането в подготовката, тъй като това е слабото място на неговия възпитаник. Необходимо е време, за да има напредък, стана ясно от думите на специалиста.

До края на тази година Антъни ще участва само на държавно първенство, като ще пропусне европейското първенство на малък басейн през декември. За 2018 г. приоритет е европейското първенство за мъже през август. Целта на плувеца и неговият треньор е медал от шампионата на Стария континент.

През 2018 г. предстои още една решителна крачка напред за Антъни Иванов – той ще завърши средното си образование в Търново и ще продължи в университет отвъд Океана. Свързал се е с няколко висши училища в САЩ, предстои да обсъди с треньора си и с родителите си кое да избере, каза талантливият плувец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.