Мирослав Кирчев се класира за финал на световното в Чехия

Мирослав Кирчев се класира на финал на световното първенство по кану-каяк в чешкия град Рачице.

Русенецът ще се бори за медалите в дисциплината 1000 метра едноместен каяк, след като намери място сред най-добрите 9 на планетата. Кирчев стори това, след като се класира трети в своя полуфинал. По регламент първите двама от всеки от четирите полуфинала се продължават, а към тя се добавя и класиралият се на трето място с най-добро време.

В четирите полуфинала това бе именно Кирчев, който ще опита да спечели втори медал от световно след среброто в Москва 2014 в същата дисциплина.

Нашият състезател стигна без проблем до полуфиналите, след като се нареди втори в своята серия. След това жребият го прати в първия полуфинал, който бе много силен. Той бе спечелен от беларусина Алех Юрения с време 3:33.273 минути.

Втори завърши Рене Поулсен (Дания) с 3:33.812. Кирчев остана трети с 3:34.212 мин. Времето му обаче бе най-доброто от завършилите на трето място във всичките полуфинали и това го прати в Топ 9 на света.

Другите финалисти, които ще се борят за отличията утре (събота) от 12 часа наше време, са Агустин Верниче (Аржентина), Том Либхер (Германия), Йозеф Достал (Чехия), Алех Юрения (Беларус), Балинт Копаш (Унгария), Рене Поулсен (Дания), Рой Родригес (Испания) и Фернандо Пимента (Португалия).

На 1000 метра едноместно кану Ангел Кодинов стигна до полуфиналите, но и не успя да намери място на финала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.