Владимир Далаклиев знаменосец за България на Универсиадата в Тайпе

Снимка: Facebook

Носителят на бронзов медал от световното първенство по таекуондо в олимпийската версия – Владимир Далаклиев, бе знаменосец на българската делегация на откриването на 29-та Лятна Универсиада Тайпе.

Страната ще бъде представена в 5 вида спорт от общо 10 състезатели. Освен Далаклиев, Никол Чорбанова е другият представител на българското таекуондо, а сред имена личи това и на състезателя по фехтовка Панчо Пасков.  Участие на Универсиадата взимат над 10 000 състезатели в 21 вида спорт от над 150 държави.

Благодарение на новата визия за развитието и просперитета на българския университетски спорт, страната ни е представена от делегация от 17 състезатели и треньори, който бяха подбрани според техните представяния и възможности, както и ясната позиция на многоспортовата университетска федерация АУС „Академик” да представим на света най-добрите студенти в спорта.

Подкрепата оказват от Министерството на младежта и спорта, от Министерството на образованието и от много университети.

България ще се представя в спортовете: плуване, фехтовка, лека атлетика, таекуондо и джудо от изявени състезатели и членове на националните гарнитури в отделните спортове със силно, достойно представяне на международното поле.

Лека атлетика:
Милена Миткова – скок дължина
Диляна Минкина – 1500м
Рената Петкова – диск
Борислав Тонев – 400м

Таекуондо:
Владимир Далаклиев
Никол Чорбанова

Фехтовка
Панчо Пасков
Любослав Бурнев

Плуване:
Габриела Георгиева

Джудо:
Борислав Янаков

Водачи на българската делегация са председателя на Асоциация за университетски спорт “Академик” – доц. Златко Джуров и доц. Петър Зографов – член на контролната комисия към FISU и заместник председател на АУС Академик.

В представителния състав са следните треньори: проф. Стефан Стойков (лека атлетика), Цветолюб Илиев (Таекуондо), Ивайло Воденов (фехтовка), Михаил Качаунов (плуване) и Красимир Христов (джудо).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.