Любо Минчев: Целта е да преминем и следващата група на квалификациите

Снимка: FIBA

Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Любомир Минчев заяви на пресконференция, че целта пред тима е да премине и следващата фаза на квалификациите за световното първенство.

България спечели убедително предквалификационна група D за Мондиала в Китай през 2019 година, след като постигна 4 изразителни победи над Португалия и Беларус.

В следващите дни националите ще разберат и съперниците си в следващия квалификационен цикъл, където ще бъдат в група с общо 4 отбора. Три от тях ще продължат към последния етап на пресявките.

„Винаги можем да се представяме по-добре, но се радвам, че успяхме да вземем тези 4 мача. Победите ни бяха доста категорични, но съм доволен не само от тях, но и от играта ни“, заяви Минчев.

„Аз обаче не съм човек, който лети в облаците, така че за мен това не е голям успех. Преди години имахме проблеми с точно тези противници от нашето ниво, но сега съм щастлив, че успяхме да се справим с тях“, допълни Минчев. Запитан за предпочитанията си за съперник за следващия етап, селекционерът отговори, че няма такива.

„Нямам предпочитания за групата. Целта е да преминем в следващата фаза. Някои от групите са доста тежки, но има и преодолими. Засега планирам да разчитам същите играчи, но ще бъде много важно кой в каква форма ще се намира, както и дали няма контузени. Не мислим за вариант, в който ще бъдем със или без Дий Бост и Александър Везенков, тъй като чакаме окончателното решение. За следващите квалификации няма да има време за подготовка, така че най-важното е кой в каква форма ще бъде преди срещите“, допълни Минчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.