Явор Пешлеевски 33-и във финала на Световното по модерен петобой до 23 г.

Единственият български представител Явор Пешлеевски, класирал се за финала на Световното първенство по модерен петобой за младежи до 21-годишна възраст в Унгария, зае 33-о място.

Състезанията се провеждат в един ден, като атлетите се състезават в 4 дисциплини и 5 спорта, от които събират точки спрямо постиженията си:

– Плуване на 200 м свободен стил
– Фехтовка с шпага до 1 точка срещу всички останали противници
– Езда – прескачане на общо 12 препятствия с непознат кон и скорост от 350 м/мин
– Комбинирана дисциплина (бягане и стрелба) – 4х800 м бягане с 4 стрелби

Пешлеевски завърши плуването за 02’12” и победи 18 от 35-те си противници във фехтовката. В ездата успя да премине през всички препятствия, но получи наказание от време и за отбив на едно от препятствията. Комбинираната дисциплина му отне общо 12 минути и 6 секунди.

Най-добрият ни състезател при младежите може да отчете състезатения сезон за 2017 г. като успешен, тъй като завоюва две шампионски титли в държавните първенства за младежи и една за възраст мъже и подобри личните си резултати. На Европейското първенство, проведено през юли т.г. в Барселона, постигна 5-о място в индивидуалното съреднование и 4-о място в щафетата (с Тодор Михалев).

На предстоящото Световно първенство за мъже в Египет (21-29 август), България ще бъде представена от Димитър Кръстанов (участник на Олимпийските игри в Рио), Явор Пешлеевски и Тодор Михалев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.