Българската снукър федерация стартира проекта „Избери снукъра”

На пресконференция в Пресклуб „България” Българската снукър федерация представи проекта „Избери снукъра”.

Президентът на централата Олег Велинов заяви пред репортерите, че проектът включва три етапа: снукър на открито, снукър на колела и ден на отворените врати.

„В четири града в страната ще дадем възможност на много млади хора да се запознаят със снукъра и да се откажат от зависимост от алкохола, хазарта, тютюнопушенето и други пороци. Ще се радваме, ако станат зависими от спорта”, каза Велинов.

Маси за снукър на открито ще бъдат разположени в Кюстендил на 14 и 15 август, във Враца на 16 и 17 август, в София на 18 и 19 август и в Пловдив на 20 и 21 август. На тези маси двама от най-добрите ни състезатели Братислав Кръстев и Георги Величков ще показват най-интересните моменти от играта, ще дадат първите уроци на желаещите и ще направят демонстративни игри.

Ще има и специален автобус, в който младите хора ще могат да видят някои от най-интересните състезания по снукър и играта на най-добрите състезатели. В края на месец август ще има Ден на отворените врати в клубовете по снукър, в който всички, които са проявили интерес, ще могат да поиграят и да получат повече информация за този спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.