Министър Кралев инспектира новата зала на Станка Златева в Сливен

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира в присъствието на кмета на Сливен Стефан Радев новопостроената спортна зала за клуба по борба на многократната световна и европейска шампионка Станка Златева.

Kомисия трябва да посети обекта за приемане и подписване на Акт 15. Следващите етапи от изграждането му са полагането на саморазливна подова замазка, поставянето на врати, гранитогрес и боя. Залата ще бъде официално открита на празника на Сливен – Димитровден, а градоначалника Радев се надява това да стане в присъствието на премиера Бойко Борисов.

„Много съм доволен от това, което видях. Това е първата специализирана зала по борба, която изграждаме. Всичко е извършено качествено и в срок“, заяви министър Красен Кралев.

„Много сме си говорили с министъра, че инвестициите в спортна инфраструктура не дават резултат веднага, но са важни за бъдещето на младите хора и държавата като цяло. Аз се радвам много, че се работи в тази посока и се случват хубави неща и за нашия град“, каза кметът на Сливен Стефан Радев. Станка Златева благодари на министър Кралев и спортното министерство за подкрепата за изграждането на залата.

Залата по борба на Станка Златева се намира в парк „Юнак“ и е изградена в кратък срок на обща застроена площ от 1250 кв. м. Първата копка бе направена на 1 март 2017 г. в присъствието на Красен Кралев и президента на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Министерството на младежта и спорта отпусна 631 000 лева за изграждане на първия етап на залата по проект на клуба на Станка Златева. Теренът е предоставен безвъзмездно от община Сливен.

Съоръжението ще се използва основно за тренировъчна и състезателна дейност по борба. Наред с това могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи. В залата ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли. Новият обект фигурира в дългосрочните планове на Българската федерация по борба като един от шестте национални центъра, в които ще се провеждат подготвителни лагери и състезания.

Изграждането на новата спортна зала не е първата голяма инвестиция на Министерството на младежта и спорта в Сливен. През 2011 г. бяха отпуснати средства в размер на 222 000 лева за реконструкция на покритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Сливен“, а през 2015 г. – още 93 000 лв. за газификация на същата зала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.