„Златното момиче“ Ренета Камберова стана почетен гражданин на Пазарджик

Ренета Камберова (първата от ляво на дясно) Снимка: Reuters

Бронзовата медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика от Олимпийските игри в Рио де Жанейро – Ренета Камберова бе удостоена със званието „Почетен гражданин“ на Пазарджик.

Номинацията й бе направена от Спортен клуб“ Диляна Прима“. Kметът на общината Тодор Попов подчерта, че въпреки скромната си житейска възраст тя вече има впечатляваща биография с над 100 награди от различни състезания и медал от Олимпийски игри, което се случва в Пазарджик за пръв път от 2004 година. Тогава отличие спечели Георги Георгиев в джудото.

„Много се развълнувах, не съм се чувствала така от олимпиадата в Рио. Безкрайно много благодаря за оказата чест. Винага много съм се гордяла с Пазарджик, а сега знам, че й градът се гордее с мен. Обещавам да дам най-доброто от себе си, за да съм пример за всички подрастващи спортисти и тези, които искат да успеят по някакъв начин. Надявам се да ги стимулирам по добър начин и някой ден те да бъдат наградени с това отличие, за да се чувстват като мен в момента“, заяви развълнувата Ренета при награждаването.

Заедно с Камберова званието “ Почетен гражданин“ получиха още историкът и краевед Александър Арнаудов и дългогодишният архитект Георги Сарамбелиев, съобщават местните медии в Пазарджик.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.