България временно в Топ 4 на Европейското по художествена гимнастика

Невяна Владинова Снимка: Facebook/БФХГ

България заема четвъртата позиция във временното класиране за отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Сутринта ансамбъл девойки започна силно изпълнението, но за съжаление в края на съчетанието изпуснаха бухалка и бяха оценени с 15.700 т., което им отреди 6 място.

Според регламента тази година в отборната надпревара се сумират всички осем оценки на 4-те уреда на индивидуалните гимнастички и оценките на ансамбъл – девойки в двата дни.

Невяна Владинова изигра стабилно и двете си съчетания и получи 17.500 на обръч (5-та по сила оценка) и 17.800 (4-та по сила оценка) на топка, с което намери място и в двата финала.

Катрин Тасева изигра умно своя обръч и това и донесе оценка от 16.600 т. Така тя доби право да се състезава във финалите на уреда в неделя, с осма по сила оценка.

На коронния си уред тази година Катрин допусна изпускане и получи 16.650 т. Тасева остана първа резерва за финала, в който осма се класира Виктория Мазур от Украйна, заради по-висока оценка за изпълнение.

Отборно България се пребори за 4-тото място в края на деня, започна от 6-тото, изпревари отборите на Италия и Украйна и намали разликата от Израел.

Във временното класиране води отборът на Русия със 90.825 т. Втори е отборът на Беларус 86.900т, а трети са Израел с 84.700 т. България е четвърта с 84. 300 т.

По програма утре ансамбълът ще играе отново с бухалки, а Невяна и Катрин ще покажат съчетанията си с лента и бухалки.

В края на деня ще бъде награден победителят в отборното състезание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.