НСА „Васил Левски“ е комплексен шампион на Националната универсиада

Студентите на Национална спортна академия „Васил Левски“ показаха класата си и за пореден път, въпреки голямата конкуренция, извоюваха отборната титла на Националната универсиада в Стара Загора.

Състезатели на академията спечелиха общо 124 медала в 12 спорта, от които 55 са златни, 41 сребърни и 28 бронзови. На второ място в класирането е Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с 39 медала, 7 от които златни. Трети са възпитаниците на УНСС с общо 24 отличия.

Тази година близо 1300 студенти от над 20 висши училища участваха в универсиадата, организирана от Асоциацията за университетски спорт Академик. Те мериха сили през последните дни в 13 спорта в стартовете валидни за държавни студентски първенства.

Връчването на купата на комплексния шампион на ректора на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев ще стане на официалната церемония по закриването в края на месец май.

Все още се доиграва първенството по футбол, а през последните два дни студентите на НСА попълниха колекциите си с медали и купи от първенствата по хандбал, тенис на маса и карате, като и в трите взеха титлите.

Представители на отборите заедно с техните треньори връчиха отборните си купи на ректора проф. Пенчо Гешев в присъствието на цялото ръководство. НСА извоюва първи места в дисциплини в леката атлетика, волейбол-жени, кикбокс, карате – отборно и индивидуално, плуване-жени, тенис на корт и тенис на маса – индивидуално и отборно, спортно катерене, спортно ориентиране, баскетбол-жени и хандбал-мъже.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.