Нешка Робева и „Левски“ с нов проект за малките грации

Момиченца от 4 до 15 години ще имат шанса да покажат своите умения на Първия международен турнир по художествена гимнастика у нас в тази възрастова група с организатор клуб Левски. Събитието е от 19 до 21 май, паралелно с традиционната надпревара за приз „Маргарита Рангелова“.

В „Пресклуб България „президентът на клуба, легендарната треньорка Нешка Робева представи пред медиите Паулина Петрова – майка на малка грация и инициатор за премиерното състезание за „Малка Купа Левски“. Интересът е огромен – над 700 участнички /350 индивидуални и над 350 в 65 ансамбъла/ от 9 държави: Босна и Херцеговина, Хърватска, Кипър, Гърция, Румъния, Турция, Русия, Украйна и България.

Най-много са децата-възпитанички на Левски – около 200, сподели с гордост треньорката Божидара Ламбова. Гимнастичките са разделени в 12 възрастови групи. В петък, първия състезателен ден, от 9 ч. сутринта, на килима в залата по художествена гимнастика на стадион „Георги Аспарухов“ ще излязат най-малките – 4-5-годишните. В събота и неделя пак от 9 ч., но в зала Бадминтон на бул. „Искърско шосе“№7 ще продължат останалите гимнастички – на възраст от 6 до 15 години.

Традиционно и тази година ще бъде връчен приз на името на голямата българска спортна журналистка Маргарита Рангелова, прославила и увековечила успехите на художествената ни гимнастика и на родната школа.

Престижната награда ще я получи треньорката с най-голям принос за обучение и постигнати резултати при девойките старша възраст. Международният турнир за жени и девойки тази година съвпада по време с провеждането на Европейското първенство по художествена гимнастика, което намалява силата на конкуренцията между състезателките.

За следващата година организаторите от клуб Левски ще положат максимални усилия за намиране на по-подходящи дати, въпреки че международният календар на художествената гимнастика е изключително натоварен, поясни Нешка Робева.

В турнира ще се включат представителки на 19 клуба от 12 страни: Япония, Белгия, Чехия, Финландия, Великобритания, Гърция, Полша, Хърватска, Сърбия, Аржентина, Босна и Херцеговина и България.

При жените са 16 гимнастички, при девойките старша възраст са 26.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.